Pasukan FRONT MBMB sedia bantuan kecemasan 24 jam

BANDARAYA MELAKA 16 Julai - Pasukan "First Responce Team" (FRONT) Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) menawarkan perkhidmatan bantuan kecemasan 24 jam dalam kawasan pentadbirannya.

Dengan kekuatan 21 anggota yang bertugas setiap tiga syif, pagi petang dan malam, unit yang ditubuhkan awal Februari tahun ini itu nekad menjadi pasukan kecemasan pertama menyampaikan bantuan sebelum kedatangan agensi awam lain.

Pengarah Infrastruktur Komuniti dan Logistik MBMB, Mansor Mohammad berkata, pasukan FRONT MBMB yang berpangkalan di di Peringgit lebih memberi tumpuan terhadap kes bencana alam, seperti banjir, pokok tumpang dan lain-lain.

Namun katanya, pihaknya tetap akan menghulurkan bantuan terhadap mana-mana kes kecemasan, jika diperlukan.

"Unit ini berperanan menjalankan kerja-kerja sebagai pemberita bantuan pertama dengan mengawal lalu lintas dan lain-lain, sebelum ketibaan pasukan kecemasan awam.

"Bagaimanapun bantuan yang disampaikan bergantung kepada situasi, jika ia terlalu sukar khidmat agensi awam lain mungkin diperlukan.

"Mereka yang memerlukan bantuan pasukan FRONT boleh menghubungi talian 06-2859824 atau email Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.," katanya.

Pagi tadi, seramai enam anggota FRONT MBMB telah memberi bantuan membersihkan kawasan susulan kejadian pokok tumbang di beberapa kawasan antaranya Taman Penghulu Jabat, Jalan Paya Ikan Bukit Pulau, Jalan Kampung Limbongan dan Simpang Bukit Pegoh. - Sumber Melaka Kini

Talian Aduan: 06-282 6699
Email: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.
Pejabat Operasi: Bilik Gerakkan / Pejabat Operasi Unit F.R.O.N.T, Plaza Melaka Sentral, Melaka

Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB)

Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB)

Graha Makmur, No.1,
Jalan Tun Abdul Razak - Ayer Keroh,
Hang Tuah Jaya,
75450 Melaka, Malaysia.

 

Talian Am : +606 285 9700
Talian Bebas Tol : 06 333 3333
Talian Aduan : 013-302 9700 (Whatsapp sahaja)
Faks : +606 232 5716
Emel : webmaster[at]mbmb[dot]gov[dot]my

  • Kemaskini Terkini : Jumaat 12 Julai 2024.
Jumlah Pelawat
03724162

Penafian : Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.

Paparan Terbaik : Menggunakan versi terkini bagi pelayar Internet Explorer / Mozilla Firefox / Google Chrome dengan resolusi 1920 x 1080.

Hak Cipta Terpelihara © 2024 Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB).

Portal Rasmi Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah

MyGov Portal Amiro Technology Sdn Bhd

privasi

MELAKAPAY