Sekitar Lawatan Kerja daripada Majlis Bandaraya Kuantan

AYER KEROH 6 Oktober - Sekitar Lawatan Kerja daripada Majlis Bandaraya Kuantan seramai 7 orang delegasi diketuai oleh YH. Dato' Hamdan bin Hussin, Datuk Bandar Kuantan ke Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB). Lawatan kerja telah dimulakan dengan kunjungan hormat ke Pejabat Datuk Bandar MBMB dan disambut oleh YBhg. Datuk Hj. Zainal bin Hj. Abu, Datuk Bandar MBMB diiringi YBrs. Tuan Ts. Hj. Noramirul Nizam bin Kamis, Setiausaha Bandaraya. Hadir sama Tuan Ir. Mansor bin Hj. Mohamad, Pengarah Kejuruteraan MBMB serta pegawai kanan MBMB.

Lawatan bertujuan mendapatkan maklumat dan bertukar pandangan tentang penggunaan Sistem Pintar Kawalan Trafik MBMB atau singkatannya SPiKTRA-M yang telah mula digunakan di sekitar Bandaraya Melaka bagi tujuan kelancaran trafik. Delegasi turut dibawa ke Bilik Kawalan SPiKTRA-M Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah dan taklimat telah disampaikan oleh Tuan Ir. Ts. Harmidi bin Ali, Jurutera Awam (Pengurusan Lalulintas) MBMB. Selain itu delegasi turut dibawa ke Persimpangan Kota Laksamana yang merupakan pilot projek bagi SPiKTRA-M. Turut hadir rakan strategik MBMB daripada PPK Technology Sdn. Bhd.

Semoga hubungan dua hala ini dapat memanfaatkan kedua-dua belah pihak. Terima kasih kerana memilih Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah sebagai ruang diskusi dan pembelajaran.

Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB)

Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB)

Graha Makmur, No.1,
Jalan Tun Abdul Razak - Ayer Keroh,
Hang Tuah Jaya,
75450 Melaka, Malaysia.

 

Talian Am : +606 285 9700
Direktori :Direktori MBMB
Talian Bebas Tol : 06 333 3333
Talian Aduan : 013-302 9700 (Whatsapp sahaja)
Faks : +606 232 5716
Emel : webmaster[at]mbmb[dot]gov[dot]my

  • Kemaskini Terkini : Khamis 18 Julai 2024.
Jumlah Pelawat
03731988

Penafian : Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.

Paparan Terbaik : Menggunakan versi terkini bagi pelayar Internet Explorer / Mozilla Firefox / Google Chrome dengan resolusi 1920 x 1080.

Hak Cipta Terpelihara © 2024 Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB).

Portal Rasmi Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah

MyGov Portal Amiro Technology Sdn Bhd

privasi

MELAKAPAY