MBMB Sediakan Zon Merokok Di Kawasan Pelancongan Dan Tumpuan Umum

BANDARAYA MELAKA 2 Oktober - MBMB telah menyediakan enam (6) lokasi Zon Merokok di sekitar kawasan pelancongan dan tumpuan umum antaranya di Taman Bandaraya Bukit Serindit, Dataran Stadhuys, Taman Bunga Merdeka, Medan Samudera, Jalan Hang Tuah dan Medan Selera Jalan Tun Ali.

Dengan adanya 'Zon Merokok' ini di tempat awam secara tidak langsung dapat membantu menjaga kesihatan golongan bukan perokok bahkan stesen zon merokok merupakan pendekatan yang lebih baik bagi memberitahu kepada orang awam perokok hanya dibenarkan merokok di stesen zon merokok sahaja selain mengekang tindakan pembuangan puntung rokok merata-rata. Anggaran kos keseluruhan bagi projek ini bernilai RM57,000.00

MBMB akan sentiasa memantapkan penguatkuasaan untuk memastikan perokok mematuhi peraturan ditetapkan.

MBMB berharap dengan adanya usaha-usaha yang sedang dan akan berjalan ini dapat membantu Kerajaan Negeri merancakkan dan mengaktifkan semula sektor ekonomi warga bandaraya keseluruhannya serta memastikan kawasan pelancongan yang selamat dan stabil selepas pelaksanaan tempoh kawalan pergerakan yang telah menjejaskan punca pendapatan rakyat.

Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB)

Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB)

Graha Makmur, No.1,
Jalan Tun Abdul Razak - Ayer Keroh,
Hang Tuah Jaya,
75450 Melaka, Malaysia.

 

Talian Am : +606 285 9700
Talian Bebas Tol : 06 333 3333
Talian Aduan : 013-302 9700 (Whatsapp sahaja)
Faks : +606 232 5716
Emel : webmaster[at]mbmb[dot]gov[dot]my

  • Kemaskini Terkini : Jumaat 12 Julai 2024.
Jumlah Pelawat
03724307

Penafian : Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.

Paparan Terbaik : Menggunakan versi terkini bagi pelayar Internet Explorer / Mozilla Firefox / Google Chrome dengan resolusi 1920 x 1080.

Hak Cipta Terpelihara © 2024 Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB).

Portal Rasmi Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah

MyGov Portal Amiro Technology Sdn Bhd

privasi

MELAKAPAY