YAB Datuk Seri Utama Ab Rauf bin Yusoh telah membuat tinjauan di sekitar kawasan Zon Bebas Kenderaan di Banda Hilir, Melaka

8 Jun - YAB Datuk Seri Utama Ab Rauf bin Yusoh telah membuat tinjauan di sekitar kawasan Zon Bebas Kenderaan di Banda Hilir, Melaka.

Di kesempatan ini juga beliau turut meluangkan masa melihat lakaran mural artis terkenal dari China, Fan Bingbing di Dataran Persahabatan Malaysia-China Banda Hilir, dan telah beramah mesra bersama pelancong dan peniaga ketika mengadakan lawatan di sekitar kawasan tersebut.

Hadir sama, YB Datuk Rais bin Datuk Wira Yasin, EXCO Kanan Perumahan, Kerajaan Tempatan, Saliran,Perubahan Iklim dan Pengurusan Bencana, YB Datuk Wira Abdul Razak bin Abdul Rahman, EXCO Pelancongan, Warisan, Seni dan Budaya Negeri Melaka dan YB Datuk Salhah Binti Salleh, Pegawai Kewangan Negeri Melaka yang Menjalankan Tugas Setiausaha Kerajaan Negeri Melaka, YBhg. Datuk Hj. Shadan bin Hj. Othman, Datuk Bandar MBMB dan Tn. Ahmad Azlan bin Ahmad Salleh, Setiausaha Bandaraya MBMB.

Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB)

Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB)

Graha Makmur, No.1,
Jalan Tun Abdul Razak - Ayer Keroh,
Hang Tuah Jaya,
75450 Melaka, Malaysia.

 

Talian Am : +606 285 9700
Talian Bebas Tol : 06 333 3333
Talian Aduan : 013-302 9700 (Whatsapp sahaja)
Faks : +606 232 5716
Emel : webmaster[at]mbmb[dot]gov[dot]my

  • Kemaskini Terkini : Jumaat 12 Julai 2024.
Jumlah Pelawat
03724969

Penafian : Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.

Paparan Terbaik : Menggunakan versi terkini bagi pelayar Internet Explorer / Mozilla Firefox / Google Chrome dengan resolusi 1920 x 1080.

Hak Cipta Terpelihara © 2024 Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB).

Portal Rasmi Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah

MyGov Portal Amiro Technology Sdn Bhd

privasi

MELAKAPAY