MENU
 
Semakan Kompaun Atas Talian
  Semakan Kompaun Online disediakan bagi memudahkan orang awam untuk membuat semakan kompaun yang dikenakan tanpa perlu datang ke MBMB.
   
Iklan Kekosongan Tender/Sebutharga
  Iklan Kekosongan Tender/Sebutharga memaparkan iklan-iklan tender & sebutharga  yang dikeluarkan oleh jabatan berkaitan ke dalam portal MBMB. Ini merupakan salah satu saluran iklan kekosongan bagi memaklumkan kepada penender secara online tanpa perlu datang ke MBMB.
   
Sistem e-Aduan Melaka
  Pusat Tindakan Segera yang sebelum ini telah ditubuhkan di MBMB telah diubah kepada Sistem e-Aduan Melaka. Segala aduan yang disalurkan melalui sistem ini akan berpusat di Kerajaan Negeri Melaka dan seterusnya dihubungkan ke jabatan-jabatan kerajaan yang terlibat termasuklah MBMB. Tujuan sistem ini diwujudkan adalah untuk memudahkan orang awam untuk membuat aduan / menyuarakan pandangan mereka terhadap perkhidmatan Majlis.
   
Iklan Jawatan Kosong di MBMB
  Iklan Jawatan Kosong di MBMB memaparkan iklan kekosongan jawatan di MBMB (sekiranya ada). Di sini juga disediakan borang permohonan untuk memudahkan orang awam memohon secara online atau memuat turun borang tanpa perlu berurusan di MBMB.
   
Bayaran dan Semakan Cukai Taksiran Harta MBMB Secara Atas Talian
  Bayaran dan Semakan Cukai Taksiran Harta MBMB Secara Online bertujuan untuk memudahkan orang awam membuat bayaran cukai taksiran harta mereka tanpa perlu datang ke MBMB, mengambil nombor dan menunggu giliran. Kemudahan bayaran online ini boleh dilakukan melalui laman web bank-bank tempatan yang terpilih atau pun melalui portal MBMB (FPX MBMB).
   
Borang Muat Turun
  Orang awam boleh memuat turun borang-borang perkhidmatan dan risalah-risalah yang dikeluarkan oleh MBMB.
   
OSC Atas Talian  
  Merupakan satu platform ePenyerahan dan ePemprosesan sepenuhnya menggunakan elektronik.  
     
     
Kemaskini Terakhir: Jumaat, 24 September 2021 - 3:27pm